Praktijkfolder

Openingstijden

De praktijk is iedere werkdag geopend van 08:00 tot 17.00 uur.
De praktijk is van 10.00 tot 10.30 uur alleen bereikbaar voor spoed in verband met werkoverleg. Tussen 12.00 en 14.00 uur zijn we in verband met lunch en werkzaamheden alleen bereikbaar voor spoedgevallen of dringende zaken die niet kunnen wachten tot na 14.00 uur.

Op donderdag is de praktijk geopend van 08.00 tot 12.00 uur.
Na 12.00 uur neemt één van de andere huisartsen in het dorp waar voor spoedgevallen en dringende zaken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Donderdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur.
Op iedere donderdagmiddag van de maand heeft telkens een andere huisarts van het Gezondheidscentrum Koningsoord dienst.

De 1e donderdag huisartsenpraktijk Eikenbosch 013-5332165,
De 2e donderdag huisartsenpraktijk Hogenbosch 013-5331320,
De 3e donderdag huisartsenpraktijk Koningshof 013- 5333923,
De 4e donderdag huisartsenpraktijk Tilanus & van der Kley 013-5333150.
Soms is er een vijfde donderdag, u hoort dan op ons bandje wie er dienst heeft.

Vakantie en nascholing (wanneer u naar de praktijk belt hoort u bij welke waarnemend huisarts u terecht kunt)
Van 1 mei t/m 5 mei 2023 is de praktijk wegens vakantie gesloten. Van 7 augustus t/m 25 augustus 2023 is de praktijk wegens vakantie gesloten.

’s Avonds van 17.00 tot 08.00 uur, in het weekend en op feestdagen
’s Avonds, ’s nachts en in het weekend kunt u voor spoedgevallen en ziektes of aandoeningen, die niet kunnen wachten tot de volgende dag, terecht bij de Centrale Huisartsenpost in Tilburg. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de regio Tilburg samen. Om er terecht te kunnen, moet u eerst bellen!

Openingstijden Huisartsenpost:

  • Iedere werkdag na 17:00 uur (tot 08:00 uur de volgende werkdag)
  • Op zaterdag en zondag en op feestdagen

Adres huisartsenpost:
Centrale Huisartsenpost Tilburg
Lage Witsiebaan 2a
5042 DA Tilburg
Telefoon: 085 – 53 60 300. U moet eerst bellen voor een afspraak!
(Voor alle patiënten uit Tilburg, Berkel-Enschot, Gilze, Goirle en Riel, Haaren en Biezenmortel, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout)

Afspraken maken

Spreekuur op afspraak

Telefonisch

Een afspraak voor het spreekuur kunt u telefonisch maken tussen 08:00 en 10:00 uur (voor dezelfde dag) en tussen 15:00 en 17.00 uur (voor de volgende dagen).

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dit in opdracht van de huisarts om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw klachten. Samen met u kan ze kijken of u op het spreekuur gezien moet worden of dat er een terugbelafspraak met de huisarts gemaakt kan worden. Soms kan ze u zelf van een advies voorzien of kan ze na overleg met de huisarts uw vraag beantwoorden. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Zij moet zich net als de huisarts houden aan het beroepsgeheim.

Online afspraak maken
U kunt zelf digitaal een afspraak inplannen bij de huisarts, doktersassistente of praktijkondersteuner. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij MijnGezondheid.Net. Hierbij kunt u ook een app MedGemak downloaden op de telefoon waar mee u ook de mogelijkheid hebt om een e-afspraak in te plannen.

NB. Niet verschijnen zonder bericht;
Met enige regelmaat komt het voor dat patiënten bij de huisarts, assistente of praktijkondersteuner niet op een afspraak verschijnen zonder dat we een afmelding hebben ontvangen. Dit is hinderlijk omdat hierdoor lege plekken in het spreekuur ontstaan waar anderen graag gebruik van hadden gemaakt. Wij begrijpen dat er soms overmacht in het spel kan zijn maar willen u toch vragen om zich – uiterlijk 24 uur voor de afspraak – af te melden als u niet naar de gemaakte afspraak kunt komen.

Voor het niet verschijnen zonder afmelding zijn wij genoodzaakt voortaan kosten in rekening te brengen. Deze kosten zijn afhankelijk van de tijd die gereserveerd was voor uw afspraak. Dit is 10 euro als er een enkel consult gepland was, 20 euro als er een dubbel consult gepland was.

N.B. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en zal door de betrokkene zelf contant voldaan moeten worden bij het volgende consult.

Beeldbellen
In bepaalde situaties is het misschien praktischer om te beeldbellen of een foto te sturen. De assistente of praktijkondersteuner zal uitleggen hoe dat op een veilige manier in zijn werk gaat.

Telefonisch spreekuur
Voor telefonisch overleg kunt u bellen om een telefonische afspraak in te plannen bij de huisarts. Als u ’s ochtends belt probeert de huisarts u tussen 12.00 en 14.30 uur terugbellen. Helaas zijn er soms omstandigheden waardoor het niet precies tussen dit tijdstip lukt. We proberen u dan later nog te bereiken.

Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. U kunt hiervoor bellen tussen 08:00 en 09:30 uur. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.

Uitslagen
U kunt voor uitslagen dagelijks naar de praktijk bellen liefst na 10.00 uur. De assistente kijkt of ze zelf de uitslag door mag/kan geven, of er aanvullend onderzoek nodig is of dat de huisarts u zelf terug belt. Ook kan ze u naar aanleiding van uitslagen op het spreekuur uitnodigen. Zij bespreekt in alle gevallen de uitslagen na met de huisarts. Wanneer u gebruik maakt van MijnGezondheid.net kunt u de uitslagen en het advies/ beleid van de huisarts na enkele dagen bekijken.

Urine onderzoek
U kunt ’s ochtends voor 10.00 uur urine inleveren bij de assistente voor urineonderzoek. Hiervoor is ochtendurine het meest geschikt. Als u veel klachten heeft kunt u de urine ook later brengen. De assistente spreekt met u af wanneer u kan bellen voor de uitslag of dat ze u zelf terug belt.

Telemonitoring
Wij maken gebruik van telemonitoring. Dit houdt in dat u van de huisarts of poh-s meetapparatuur mee naar huis krijgt. Hier valt te denken aan bijvoorbeeld een bloeddrukmeter, glucosemeter en saturatiemeter (meten van het zuustofpercentage in het bloed). Tevens kunt u foto’s via een beveiligde mail naar ons mailen van bv kleine huidaandoeningen. Wij verzoeken u hiervoor eerst contact met de assistente op te nemen.

Telefonisch spreekuur

Voor eenvoudige vragen kunt u gebruikmaken van het telefonisch terugbelspreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen. U kunt dan elke werkdag (behalve op donderdag) met een korte vraag ’s ochtends naar de praktijk bellen.
Het nummer wat u kunt bellen is hetzelfde: 013-5333150. U krijgt de assistente aan de lijn en wordt zo nodig tussen 12.00 en 15.00 uur door de arts teruggebeld. Ook indien er ’s ochtends een vraag wordt gesteld die niet door de assistente kan worden beantwoord, wordt u door de huisarts teruggebeld.

Spoedgevallen

Huisartsenpost

Centrale Huisartsenpost Tilburg
’s Avonds, ’s nachts en in het weekend kunt u voor spoedgevallen en ziektes of aandoeningen, die niet kunnen wachten tot de volgende dag, terecht bij de Centrale Huisartsenpost in Tilburg. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de regio Tilburg samen. Voor een afspraak moet u altijd eerst bellen.

Openingstijden Huisartsenpost:

  • Iedere werkdag na 17:00 uur (tot 08:00 uur de volgende werkdag)
  • Op zaterdag en zondag en op feestdagen

Adres huisartsenpost:
Centrale Huisartsenpost Tilburg
Lage Witsiebaan 2a
5042 DA Tilburg
Telefoon: 085-536 0300. U moet eerst bellen voor een afspraak.

Herhaalrecepten

Voor het herhalen van uw medicijnen zijn verschillende opties:

1
U kunt de praktijk bellen en bij het menu keuze 2 kiezen voor herhaalrecepten. U spreekt dan uw naam, geboortedatum en de naam van het medicijn in  (u heeft hierbij geen herhaalnummer nodig, de naam van het middel is voldoende).

Dit kan alleen tijdens openingstijden. Als u uw recept voor 10.00 uur ingesproken heeft ligt het de volgende werkdag na 10.00 uur klaar bij uw apotheek.

2
Mocht het niet lukken om in te spreken dan kunt u ook keuze 3 kiezen om met de assistente zelf te spreken (vanwege toegenomen drukte aan de telefoon heeft dit niet onze voorkeur).

3
Als u klant bent van apotheek De Lange Stight in Berkel – Enschot kunt u gebruik maken van de herhaalmodule van de apotheek. Als zij uw bestelling op werkdagen voor 10.00 uur hebben ontvangen kunt u de medicijnen (indien ze op voorraad zijn) dezelfde werkdag na 15.00 uur ophalen.

4
Ook kunt herhaalmedicatie aanvragen als u aangemeld bent bij MijnGezondheid.Net. Ook in de bijbehorende
MedGemak app is het mogelijk uw herhaal medicatie te bestellen.

Klik hier om door te gaan naar de herhaalmodule.
Klik hier voor uitleg over de herhaalmodule.

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Apotheek De Lange Stight 013-540 80 80

De apotheken volgen bij de uitgifte van medicatie het preferentiebeleid. Meer informatie hierover vindt u op:
https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/vergoeding-medicijnen 
Veel gestelde vragen hierover vind u hier.

Contact

Spoednummer 013-5333150 keuze 1

Huisartsenpraktijk Tilanus & van der Kley
Pandgang 2
5057 EA BERKEL-ENSCHOT

Telefoon:
013-5333150

Receptenlijn:
013-5333150 keuze 2